6 Mart 2015 Cuma

Şeriat Kahrolmalı mı? Varolmalı mı?

   

      Ülkemizde şeriat denince akla bir kaç kelime gelir. Kafa-kol kesme, Arabistan, İran...  Ayrıca kahrolsun şeriat ve şeriata karşı omuz omuza sloganlarını da unutmamak lazım. Bunları yapan İsrailoğlları da değil, bizim çakma çağdaşlar. Acaba azıcık İslam'dan ve Kuran'dan haberleri olsa çıkıp "Ben laikim, ayrıca da şeriatçıları da kınıyorum." diyen kafası betonlaşmış müslüman kisvesi altında gezen insanların İslam'dan ve laiklikten ne kadar haberi var? 

    Bunlar haricinde birde İsviçre medeni hukuku var gurur duyarak anlattıkları... Acaba Ahmet Cevdet Paşa'nın başkanlığında 10 yılda hazırlanmış İslam şeriatının tamamını en güzel şekilde bir araya getirilerek oluşturulan Mecelle'den ne kadar haberleri var. Bilseler İsrail'in şu anda Mecelle'yi kullandığını, belki gurur duyarak anlattıkları medeni hukuktan vazgeçerler. Ama İslam şeriatı bu şekilde anlatılmaya devam edilirse biraz zor. 

      Artık geçelim İslam şeriatının gerçek anlamına ve neler kapsadığına...

      Lügatte ihtiva ettiği anlamı hukuk olan şeriat, yol ve mezhep anlamlarına da gelmektedir. İslam şeriatı, Kur'an-ı Kerim'in tüm müslümanlara emrettiği, hukuk kuralları demektir. Bu kaidelere sadece ceza olarak bakmamak gerekir. İslam şeriatı, müslümanın hayatının tamamında yer almaktadır. İçki içmek, zina etmek, kötü söz söylemek gibi İslam'a aykırı tüm konular Kuran-ı Kerim'in kaidelerine ters düşmektedir.

Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma. (Casiye Suresi 18.ayet)

       Söylediklerimi kısaca özetleyecek olursam,
       İnsan hem müslüman hem de laik olamaz.   Hem kahrolsun şeriat deyip, hem de cenazeni camii'ye getirmeyeceksin. Ya hakkıyla müslüman olacaksın, ya da adam gibi...    

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müslüman laik olamaz, buna herhangi bir dine inanan insanları da ekleyebiliriz. Mesela İsrail'de bir Yahudi'ye sorsanız laik olup olmadığını yani size deli gözüyle bakabilir. Ayrıca laiklik kavramı devlete özgüdür, şahıs kendi iç dünyasını inandığı kavramlara göre yaşar. Müslümanın iç dünyasını oluşturan düzen de "Şeriat"tır. Bunu sizin gibi Din-i İslama inanan bir şahsın kendine laik demesi normal bir durum değil. Nacizane tafsiyem laiklik ve şeriat kavramlarını yeniden gözden geçirmeniz. Bir vücutta iki ruh yaşamaz. Saygılar...

      Sil