27 Aralık 2014 Cumartesi

Ay Yıldızlı Bayrağın Tarihte Aldığı Yol, Ay ve Yıldız Simgelerinin Anlamları


      Bu yazıyı yazmamın sebebi insanları kendi dininden, kültüründen, geçmişinden haberi olmadan amaç ve hedef oluşturmaya çalışmasından duyduğum üzüntüyü belirtmek için yazdım. Çünkü bazı Türk'ler kendi bayrağından haberi olmadan milliyetçilik yapmaya çalışması ve bazı Kürt'lerinde  ay yıldızlı bayrağı sadece Türk'ün bayrağıymış gibi görmesinin önüne geçmek için hakikatleri bilmemiz gerekir. Bu bayrağın gerçek değerini bilip bu şekilde insanlara anlattığımız takdirde aramızdaki ötekileşme içgüdüsünü kaldırabiliriz.
    
      Ay yıldızlı bayrağın Kosova Savaşı'nda ortaya çıktığı söylenir... Rivayete göre savaşta yaralanan, şehid olan askerlerin kanları bir çukurda birikti, bununla birlikte ay ve yıldız yanyana geldi, ardından bu çukura  ay ve yıldız yansıdığında bu bayrak ortaya çıktı. Tabiki bu bir menkıbeden ibarettir... Bu rivayet şöyle bir soruyu ortaya çıkarıyor. O zaman Cezayir, Pakistan, Tunus, Libya gibi devletler niye bu bayrağı kullanıyor?

      Tarihimize dönüp baktığımızda ilk olarak bu bayrağa benzer bir bayrak Anadolu Selçuklu Hükümdarı Gıyaseddin Mesud Tarafından Osman Gazi'ye gönderilmiştir. Osmanlılar'da bu bayrağa yakın bayrak, Sultan 3. Selim Han döneminde rastlanır. Sekiz köşeli olan yıldız 1842 yılında 5 köşeli hale getirilmiştir. Bugünkü halini ise 22 Eylül 1983'te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son halini almıştır.

      Bayrağımızdaki hilal Allah'ı (cc) simgeler... Sebebi olarak camilerin kubbelerine dikkat ettiyseniz üstünde hilal vardır. Nasıl ki haç Hristiyanlığın simgesi ise hilalde İslam dininin simgesidir.  Yıldıza gelecek olursak, yıldız Peygamber-i Zişan'ı ifade eder. 

      Şu çok iyi bilinmelidir ki bu bayrak bir ırka ait bir simge olarak gösterilmemeli ve karşısında hangi ırktan olunursa olunsun eğer ki Din'i İslama inanıyor ise tüm hürmetini göstermesi gerekir. Unutulmamalı ki  Müslüman Türkler, Kürtler, Araplar, Arnavutlar, Çerkezler gibi Din'i İslama hizmet etmek isteyen herkes bu bayrak altında cihad etmişlerdir.Laiklik var diye de bu bayrağın İslami bir anlam ifade ettiği inkar edilmemelidir...  Bu vatanda yaşayan insanlar Türk Bayrağı'nı gerçek anlamıyla bilirse bu bayrağa yapılan hürmetsizlik ortadan kalkar... ve ancak bu şekilde eski şaşalı günlerimize geri dönebiliriz.

        Donanma, ordu yürürken muzafferen ileri,
       Üzengi öpmeye hasretti Garb´ın elçileri!
       O ihtişâmı elinden niçin bıraktın da,
       Bugün yatıp duruyorsun ayaklar altında?
      “Kadermiş!” Öyle mi? Hâşâ, bu söz değil doğru:
       Belânı istedin, Allah da verdi. Doğrusu bu!

             Ne Mutlu Din'i İslam'ın ittihadı İçin Mücadele Eden Herkese!!!

4 yorum:

  1. En iyi 10 Müslüman komutanı kim hangi kritere göre seçmiş ki. Ayrıca Sokulluyu neye göre seçtiniz. ha bir de Şu Muhammet Alpaslan diye bir komutanda yok tarihte. Anlaşılan sizi,n kafanız baya karışık beyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaptıkları işlere göre sıralama yaptım. Alpaslan'ın diğer ismi Muhammed'dir. Çağrı Bey'in de Davud'dur. Sokullu konusunda da herhalde siz Sokullu'yu muhteşem yüzyıl denilen diziden öğrenmişsiniz ki bunu söyleme gereği duymuşsunuz. Bir de biz Alpaslan'ı kıytırık tarihçilerden değil yazılan selçuknamelerden öğrendik emin olabilirsiniz. Buna Bizans tarihçisi Urfalı Matheos'u da katabiliriz

      Sil
  2. Bana bir tane osmanlıdan kalma 8 köşe yıldızlı bir bayrakresmi gösterebilirmisiniz. ama osmanlı pulları dahil her yerde 5 köşeli yıdız olan türk bayrağı kullanılmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Posta pulları 1860'lardan sonra kullanılmaya başlandı, bayrak son halini 1842 yılında aldı. Posta pullarında görmemeniz normal. 3. Selim ve 2. mahmud döneminde yapılan eserlere bakın azda olsa rastlarsınız.

      Sil